Стопкадър БНТГлавният секретар коментира убийството на Алексй Петров и специализираната акция

...
Стопкадър БНТГлавният секретар коментира убийството на Алексй Петров и специализираната акция
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Две са версиите за убийството на Алексей Петров

Стопкадър Българска национална телевизия

Главният секретар разяснява убийството на Алексй Петров и профилираната акция на полицията в парцели на Васил Божков. 

Към днешна дата към момента няма данни за авторство на убийството на Алексей Петров - следствието не разполага с причинител, нито с гарант. Това заяви в Кюстендил основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев.

На този стадий няма нови данни за убийството, само че се работи за събиране на доказателства, тъй че създателят му да бъде открит. Версиите остават две и измежду тях няма преобладаваща – свързани са с персоналния му живот и бизнеса му.

„ И двете версии кумулират голям размер аргументи и условия, които биха могли да допринесат за неговото ликвидиране, а по всяка една версия се обясняват всички обстоятелства и условия “, уточни още основен комисар Коцев, написа btvnovinite.bg.

Той разяснява и обиските в дома на Васил Божков, като уточни, че са били във връзка следствието на убийството на Алексей Петров, както и разпита през днешния ден на Елена Динева - дамата до Васил Божков.

По отношение на досъдебното произвоство, формирано против някогашния вътрешен министър Иван Демерджиев, основен комисар Коцев сподели, че е формирана прокурорска кореспонденция, която е предоставена по реда на Закона за правосъдната власт на АДФИ, която ще извърши инспекция с оглед събиране на данни за закононарушение от длъжностно лице.

По мотив изявление на някогашния вътрешен министър Демерджиев, че политическото управление на Министерство на вътрешните работи абдикира от отговорности, Коцев сподели, че той, представлявайки професионалното управление на министерството, не е абдикирал от отговорностите си и увери, че Министерство на вътрешните работи ще направи всичко допустимо, с целия запас, жителите да се сигурни и спокойни.

Относно убийството от петък, гл. комисар Коцев уточни, че следствието му е в начален стадий.

„ За страдание още един младеж е с лишен живот вследствие на неуредени връзки сред брачен партньор и брачна половинка и влошени взаимоотношения поради наставнически права ", казо той.

Задържани са брачната половинка и тъщата на жертвата. Днес би трябвало да се извърши аутопсията, която да даде точната причина за гибелта. На този стадий има събрани доказателства за две лица, които са арестувани и упрекнати за съзнателно ликвидиране. Няма други арестувани все още, откакто кръгът на обвинените е бил редуциран до две, добави гл. секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР